VinterväderVita vidder, gnistrande skare . Det är bedövande vackert ute och jag är lycklig!

AdventAtt tala om inre frid ligger kanske i tiden, men känns samtidigt lite töntigt.  Jag skulle så gärna vilja lära mig att meditera, men har varken haft tid eller ork att ta mig iväg någonstans och lära mig. Nu har jag hittat en bok som säger att det faktiskt är att meditera när jag står och tittar ut genom fönstret hemma och tar ett par djupa andetag och låter tankarna flöda fritt. Tänk att jag måste läsa i en bok för att förstå. Vid den här tiden på året går också min kropp och sinne in i ett speciellt läge - tiden före jul - adventstiden! I helgen kommer miljontals små lampor och stjärnjor lysa i (nästan) alla fönster och grönt och rött blir de färger som är mest rätt. Visst är det härligt. Man kan lukta sig till den förväntan som finns hos många. Mörkret sänker sig och man möts av lusse- och pepparkaksbaksdoft i farstun. Det är lycka och inre frid. Jag älskar advent, tomtar, juleljus, lucia, grandoft, julbak - allt som hör julen till.Lägre skadestånd vid våldtäkt på yngre

En 25-årig kille våldtog en 14-årig tjej det har konstaterats. Domstolen dömde ett lägre skadestånd för att tjejen var ung. Det är ofattbart dumt! Det har jag läst i Stockholm City idag - man tror inte det är sant, men det är det. Tydligen menar rätten att en tjej som är ung inte tar lika stor skada som en vuxen kvinna?! Vad är det för skitsnack. Det är precis lika jävligt i vilken ålder man än befinner sig i, eller hur? Det var dessutom premiär för just den här tjejen och det borde ju istället öka på skadeståndet eftersom hela hennes framtida liv är förstört. I våldtäktsmål där tjejer/kvinnor blivit utsatta för brott borde banne mig bara kloka kvinnor få döma - det finns idioter bland kvinnor också tyvärr.  

Jag var en av de ca 500 som demonstrerade i lördags

Varför var vi inte fler? Det är NOG NU! Precis som vi skrek i lördags, men vi hade behövt vara fler tycker jag. Förutom att det är  väsentligt att vara många så missade ni Regina Lund, Tintin Anderzon, Kajsa Grytt, Mian Lodalen och Lisa Gålmark plus andra kvinnor som talade om kvinnors erfarenheter av våldtäkt.  Jag hoppas det blir fler demonstrationer där vi kvinnor visar vår styrka och solidaritet och att vi då blir fler som skanderar

Vi vill ha fest
vi vill ha fest
INGEN JÄVLA HUSARREST


Jag har nu lärt mig skillnaden mellan jämställdhet och jämlikhet

JÄMSTÄLLDHET gäller bara förhållandet mellan män och kvinnor, medan jÄMLIKHET handlar om att det ska vara rättvisa mellan alla individer och grupper oavsett kön, ålder, etnicitet eller sexuell läggning.  Hämtat från Rättvisa - för alla eller ett fåtal? av uriel Hedengren.

Nu vet jag också varför jag ALLTID känt att ordet jämlikhet känns som så mycket mer och bättre än ordet jämställdhet. 

Ett gyllene tillfälle att ta plats och visa vår styrka

är på lördag den 12 november kl 12.00 med samling på Medborgarplatsen. Vi går sen mot Sergels Torg. Tal och musik. MIan Lodalen är konfrencier.  Tjejer förena er mot våldet - ta tillbaka er plats i det offentliga rummet NU! 

Fröken Rensjö

om läsning

RSS 2.0