Grattis Wodka och Jessie till tredjeplatsen i KM


Fantastisk häst + fantastisk ryttare 26120-5
(bilden från en annan tävling)

KM på Lejondals ryttarförening gick av stapeln 28 oktober 2006
och Jessie och Wodka kom på tredje plats.

"Nu vill jag sjunga dig milda sånger" (2006)

är en roman av Linda Olsson som är det mest fantastiska jag läst på länge. Det är en historia om en vänskap mellan två kvinnor. De träffas mer eller mindre av en slump (om det nu finns något sådant - eller är det ödet). Tillbakablickar om kärlek, död, sorg och glädje i deras tidigare liv får jag som läsare följa. Den yngre kvinnan Veronica kommer resande från Nya Zealand till en liten vintrig och ödslig by i Dalarna och där träffar hon så småningom Astrid, som är den äldre kvinna som i folkmun kallas för häxan.  Kanske tilltalar boken just mig lite extra eftersom jag tillbringat några år av mitt liv i en ödslig och vintrig trakt i södra Dalarna. Språket är vemodigt poetiskt som slår på strängar i min svenska folksjäl. Ett sorts vemod som jag tror att just vi nordbor är extra mottagliga emot.

Kondomer bredvid batterier och bindor och tamponger bredvid tvål!

Läste detta i en krönika som ifrågasatte att butiker väljer att placera dessa varor på de här olika sätten. Kondomer längst fram vid kassan bredvid batterier som gör att det händer något med de saker som de används i?! Kvinnors "sanitets/hygien"-artiklar där man säljer saker att rengöra sig mig. Den förlegade gamla tanken om kvinnor som orena när de har mens - fnoskigt 2006. Mest märkligt känns det egentligen eftersom man ju ser det här så gott som varje dag och inte reagerar. Vanan att se det här gör att man tyst accepterar det när man borde protestera och visa hur dumt det är. Finns det fler saker i våra butiker som man också borde reagera på - jag ska i alla fall kolla när jag går hem.

Känner mig annars rätt nöjd idag - det är fredag - snart slutar jag jobba - jag har fått låna "Det levande slottet" som jag ska se i helgen. Katten Lazy väntar på att jag ska komma hem och Jessie är också hemma den här helgen (det brukar hon nästan aldrig vara). Livet leker alltså. Inte hade jag nåt fel på hjärtat heller - har gjorts ultraljud idag och allt var bra. Tjo!

Regeringens budget och begynnande träningsvärk

Förutom att regeringens budget är sämst för de som har det sämst så anser jag att det dessutom finns ett inbyggt förakt i en satsning på att få så många som möjligt i jobb samtidigt som man försämrar för de som inte lyckas få något. Ett raljerande där man drar alla arbetssökande över en kam - precis som om alla arbetslösa är lata och alltså motvilliga till att jobba. Därför ser man sig alltså tvungna att ge så lite pengar som möjligt för att tvinga människor att arbeta för så låga löner som möjligt blir ju konsekvensen som jag ser det. Luktar slavarbete lång väg tycker jag. Nu kanske jag överdriver något, eller kanske inte, men det får väl dessa fyra år visa. Tänk om du arbetat i hela ditt liv - jag läste om en kvinna som arbetat sen hon var 12 och nu var närmare 60 som fått reumatism och inte kunde jobba heltid. Det här innebär att hon förutom ständig värk och att leva på existensminimum redan tidigare, nu också kommer att få söka socialbidrag. Är det möjligt att man ska få behandla människor på det här sättet i Sverige?! Ja, nog märks det att det är moderaterna som styr nu och inte är det något nytt arbetareparti som sitter vid makten.

Tränade igår för första gången på huuuur lääänge som helst och börjar nu få träningsvärk. Imorgon kanske jag inte ens kan gå!

Var kommer det här att sluta?

Allmän A-kasseavgift, sänkt A-kassa och nu slopas de fria entréerna på de statliga museerna. Om man som jag har en dotter som för tillfället är arbetssökande och själv sen det blev gratis att gå på många muséer haft Moderna som en ständigt återkommande utflyktsplats känns det här för jävligt. När man dessutom får höra hur den borgerliga alliansens ministrar betalar svart eller inte betalar alls så känns det inte precis bättre. Fy!

Älgjakten startar i Stockholm idag.....

fick jag höra på Radio Stockholm imorse. De varnade för att det är mycket troligt att det kommer att förekomma vilt på våra vägar. Så just nu har skogens konung alltså att välja mellan att bli skjuten eller att bli påkörd.  Jag tycker att det är för jävligt  med jakt! Jag tycker att alla skjutglada människor ska låsas in under jaktsäsongen och först släppas ut efter löfte om att aldrig någonsin rikta ett vapen mot ett djur igen - oavsett om de är kvinnor eller män.  Det är min åsikt i frågan!

När är det inte längre "tillåtet" att använda en viss typ av uttryck?

Kan jag som 50+are verkligen använda ord som "keff" och "fett" utan att det verkar löjligt? Den frågan funderade jag över på bussen i morse. Är sådana ord bara tillåtna under en viss ålder och när tar i sådana fall rätten att använda uttrycken slut? Vissa uttryck och ord bara överfaller en utan att man tänker på det. Just nu använder jag t.ex. väldigt ofta "sjukt bra", vilket också känns sjukt bra att använda just nu.   Svaret borde ju vara att jag har rätt att säga och göra vad jag vill så länge jag inte gör någon annan illa och det kan väl ingen påstå att jag gör om jag skulle säga "fett", eller?  Det finns ju förstås självutnämnda poliser inom många områden, som exempelvis modepolis och språkpolis. Men vem bryr sig egentligen om vad de tycker och säger? Det är lustigt hur tankarna vandrar när man stirrar ut genom ett bussfönster på väg till jobbet!

I eftermiddag ska vi (min pappa och jag) åka till landet för att höst(städa?) och det känns härligt avkopplande. Katten Lazy ska också med: Hon gillar inte att åka bil, men står ståndaktigt ut med att sitta i bur för att under några dagar få sniffa lite på naturen (är annars innekatt).  Så fett är att åka till landet och keff är den nya regeringen!Fröken Rensjö

om läsning

RSS 2.0