Snart är arbetsdan slut och helgen börjar

Det är ju så grymt mycket som jag skulle vilja göra den här helgen: Vila, läsa, sticka, umgås med mina nära och kära, promenera, hälsa på Wodka, titta på DVD, äta godis, äta nyttigt och hinna med att bara vara, ringa till alla som jag borde ringt till för länge sen. En del borde jag hinna med och annat får jag längta till att göra kanske nästa helg eller nästa eller nästa eller nästa........... .  Men egentligen hade ju Emily Dickinson helt rätt när hon skrev "Att leva är så häpnadsväckande att det lämnar mycket litet utrymme för andra sysselsättningar". LEVA - det är alltså det jag ska göra i helgen.

Jag vill gratulera min dotter....

Min dotter har tagit körkort! Hur sjukt bra är inte det!
Jag har själv inget och är väldigt, väldigt imponerad. Så ett jättegrattis till Jessie!

Charles & Henry

På Pipersgatan 4 ger Kitten p. projects
Charles & Henry en pjäs om Charles Bukowski skriven och regisserad av Krysmynta Lausund. Jag har sett den och njöt i fulla drag, blev intresserad,  betänksam och eftertänksam. Hade skitkul och skrattade åt roliga händelser, och fantastiska finurligheter. Mycket bra skådespelarprestationer. Jag älskade Brita. Rekommenderas verkligen. Spelas torsdagar och söndagar till den 15 oktober om jag kommer ihåg rätt.

Moderaterna i Sumpan på förstasidan i MittiSundbyberg

Lokaltidningen MittiSundbyberg har denna vecka på sin förstasida 6 jublande moderater - BARA MÄN! Var finns kvinnorna? Nu får Sumpan också en man som kommunalråd efter att haft Helene Hellmark-Knutsson. Och det skiljer bara ett mandat. I det här läget måste jag nästan citera en man (Strindberg - fast han inte hör till mina favoriter) "Det är synd om människorna".

Foto: Benno Movin-Hermes

Svart sorgband

Jag känner ett tungt tryck över bröstet, jag är illamående, ledsen, förbannad, uppgiven och orolig! Det finns egentlgen bara EN enda sak att glädja sig över de närmaste fyra åren och det är att ständigt få upprepa "VAD VAR DET JAG SA" när det nu kommer gå åt h-e. Mest ledsen är jag över att sossarna förlorade i Sumpan. Jag tycker att de har gjort ett bra jobb och är orolig för hur det kommer att bli för de svaga grupperna i samhället. Hur blir det för de arbetslösa t.ex.? Moderaterna har lyckats lura många äldre till att det ska bli så mycket bättre nu - så upp till bevis. Jag tänker  i alla fall bära sorgband de nästa fyra åren och mitt mantra ska bli - vad var det jag sa!

Rösta på Feministiskt initiativ

Det är märkligt tycker jag att det är så få som säger sig vilja rösta på Feministiskt Initiativ. Vi är ju till exempel så himla många som har sämre lön på grund av kön. Bevisligen sätter ju inte de andra partierna jämställdhetsfrågorna i  fokus utan som alltid hamnar frågor om lika lön och delad föräldraförsäkring i skymundan. Om jag går till mig själv, och det är ju det enda jag kan göra, så litar jag inte på de andra partiernas s k feministiska program. De som säkert jobbar jättehårt med dessa frågor inom riksdagspartierna får inte det utrymme de behöver.  Nu fick jag precis ett papper i mailen om en sifo-undersökning som säger "mer än var tredje väljare vill ha in Feministiskt initiativ i riksdagen". Jag hoppas att det stämmer och håller tummarna på söndag då i alla fall jag tänker rösta på F!.  

Svinalängorna av Susanna Alakoski

 

När jag läste den här boken skrattade jag först åt den tokiga pappan, men när jag kom lite längre in i berättelsen ville jag bara gråta. Den var ångestframkallande, men viktig känns det som. Leena, Riitta och Åse är tre tjejkompisar som bor i Fridhem, öven kallat för ”Svinalängorna”. Romanens epicentrum är Leenas familjs nya lägenhet i området. Det är där det periodvis hemska händer, där Leenas pappas och mammas supande skapar kaos. I boken blandas roligheter med ångestframkallande allvar, ett allvar som mer och mer tar över ju längre fram i berättelsen jag tar mig. Jag lider med Leena och hennes syskon, hunden och katten och förbannar spriten, pappan och mamman och den svenska lojheten. Jag grät! Läs den!
"Förstör inte ridsporten" - dumt inlägg i StockholmCity

Läste City Debatt imorse och Pehr Granfalks, m, inlägg och blev arg IGEN!

Det är väl märkligt och framför allt typiskt att vissa politiker väljer att plocka fram jämställdhetsperspektivet när det passar in i deras andra syften. Det är fult att ställa hästars välbefinnande emot unga tjejers möjlighet att utöva ridsport när det egentligen är hästars välbefinnande vs. pengar det är frågan om. Naturligtvis måste det vara bättre för hästen/ponnyn att kunna röra sig fritt i en box istället för att fastlåst stå och stirra in i en vägg. Varför går det inte att bygga ut stallen? Jag är medveten om att stall i tätort inte har samma möjligheter som de som ligger utanför till hagar och andra utrymmen, men desto större anledning med boxar då, eller? De hästägare (med privathästar) jag känner skulle till exempel aldrig ställa sin häst i en spilta utan väljer ett stall med boxar. Jag är också tveksam till om ridskoleanställda med egna hästar skulle välja att ställa sina hästar i någon av de spiltor som finns för ridskolans hästar/ponnyer. Jag vill istället för att lägga ner Djurskyddsmyndigheten se Stockholms kommuner satsa både plats, pengar och tid för att utöka ridskoleverksamheten. Det går att kombinera hästars/ponnyers välbefinnande med "den viktigaste tjejidrotten".
  

Författarträffar

Till Akademibokhandeln City, Mäster Samuelsgatan 28 i Stockholm tänker jag bege mig på torsdag (7/9) för att höra författaren Linda Olsson tala om sin bok Nu vill jag sjunga dig milda sånger  (härlig titel). Jag har inte läst boken än, men den är definitivt uppskriven i min "framtida läsningsbok".  Romanen sägs handla om vänskap mellan två kvinnor och att den doftar av svenska skogar. 


Den 14/9 är det sedan dags för Yvonne Hirdman och Det tänkande hjärtat: Boken om Alva Myrdal. Det blir nog inte mycket bättre än så här.

Idag fyller jag år och ikväll ska jag se/höra Håkan Hellström

Även om det inte är så himla kul att bli äldre så är det hur kul som helst att fylla år. Presenter, sång och hurrarop är aldrig fel. När man sen får med, nästan, hela familjen till Grönan ikväll för att höra Håkan Hellström är ju dagen helt perfekt.

Fröken Rensjö

om läsning

RSS 2.0