Värsta mässan!

Jag är helt slut! Tiden är alldeles för kort. Fan vad kul det var. Böcker överallt och författare. Jag har träffat Ebba Witt-Brattström som vid varje möte lyckas inspirera mig till att vilja mer och mer. Jag har lyssnat till Carina Burman och Ulrika Knutson när de talade om Klara Johanson (KJ) och jag har tittat på och köpt böcker. En alldeles ny Mangatidning har jag också inhandlat och ett ex av Nemi och två Hello Kitty-burkar till Jessie.  Blivit bjuden på underbar Thaimat med trevligt sällskap. Jag har haft det alldeles alldeles underbart förstås. Det blev så totalintensivt så det tar ett tag att sortera upp det i sitt huvud. Jag har fått lära mig Mindfulness - att vara i nuet och sig själv genom att andas och koncentrera sig på sin andning. Det var jättehäftigt att prova på tillsammans med några hundra andra människor. Läste i DN att Bok & BIbliotek är kvinnornas mässa. Det är jag rätt van vid för varje år går vi på Globen och ser Stockholm Horse Show och där är också merparten av besökarna kvinnor. Tänk vad mycket trevligt männen missar. En hel del manliga författare har jag i alla fall sett och även en del besökande män så kanske var det 70/30. Kanske åker jag även nästa år, men då för egen maskin om jag kan få sällskap. Ska fråga min syster. Vad säger du?
Bok & Biblioteksmässan i Göteborg

Det är premiär för mig. Jag har aldrig varit på Bok & Bibliotek, men imorgon bitti (svintidigt) är vi fyra som sitter på tåget ner till Göteborg. Det ska bli hur kul som helst. Jag är verkligen laddad. Ska gå på seminarier förstås, har hittat många intressanta - om Klara Johanson, Språk och kön och faktiskt mycket som är feminist- och genusrelaterat och det är fantastiskt och måste passas på när tillfälle ges. Förlag, författare och böcker. Bland annat ska jag kolla in ett nytt förlag som heter OLIKA förlag och ger ut barn- och ungdomsböcker (tror jag) med HBT-perspektiv och genus. NORMAL förlags monter måste också besökas - kanske köper jag en bok.

Har jag tid kanske jag lämnar efter mig enTag! Nu måste jag packa.....

Bloggtorka!

Konstigt, men jag har inte haft nån lust att blogga på nån vecka. Kan vara för jag haft värstmycket att göra de senaste veckorna. Kanske, vem vet, eller så har jag bara varit såååå tråkig. Förmodligen är det så. Men jag är så himla glad också.

Som jag skrivit förut så har det kommit färglada stickade grejer på lyktstolpar på väg till jobbet som gör mig på så fantastiskt bra humör på morgonen. Helt plötsligt förökar de sig från en, två, tre till fem stycken. Läste en artikel där en av de som ingår i denna stickade-graffitti-rörelse berättar om tanken med det stickade/virkade gulliga som samtidigt är förbjudet i den offentliga miljön. Stickade tags! Tänk, man blir ju inte så speciellt glad av att se vanliga tags överallt. Men de stickade är ju urgulliga. Måste tänka mer på det här...... Återkommer. Kanske med en egen tag - who knows!

Bortglömda författare? och Yvonne Hirdman

På tisdag ska jag vara samtalsledare för ett litterärt samtal om "Bortglömda författare?" på Sollentuna bibliotek kl 19.00. Kan jag det?  Det är ganska läskigt när man tänker efter. Har varit på jobbet i dag för att försöka samla ihop mig och mitt material. Det man alltid undrar när man arrangerar en sån här grej är om det kommer nåt folk. Är det här nåt som människor tycker är intressant? Egentligen, när jag tänker efter, är det ju bra mycket otäckare om det kommer mycket folk än om det inte kommer några alls. Det drabbar ju bara mig den här gången. Det är värre om det skulle bli dålig uppslutning när Yvonne Hirdman kommer den 20/9 och ska prata om Alva Myrdal. Inte för att jag tror det, men tänk om?! Hon har precis gett ut en bok som heter "Gösta och genusordningen" som jag så gärna vill läsa. Jag ska köpa ett ex när hon kommer.

 

Feministen möter Hello Kitty!

Igår var det lördag, 1 september, födelsedag, sol och varmt. Idag är det söndag, 2 september, icke-födelsedag, regn och kallt. Jag röstar för att det var bättre igår än idag. Fick en jättefin mobiltelefon, en rosa Sony Ericson, Johnny Depp-film (The Libertine), Chi Chi Love ( en liten Chihuahua i en rosa plastväska med svandunskant) som jag har döpt till Molly. Som synes kan man köpa saker till denna lilla Molly också som i natt sov i min säng. Precis hur barnslig och oerhört road jag är av sånt här tror jag att jag ska blogga om vid ett senare tillfälle. Feministen möter Hello Kitty liksom. Anteckningsböcker och pärm med gulliga katter på fick jag också och strumpor med röda dödskallar på. Tänkte att det är lika bra att skriva vad jag fått, för jag vet aldrig hur länge jag kommer att komma ihåg när jag fick vad.


Mina födelsedagskort talade också om att jag ser ung ut för min ålder och att jag är Fiiiin, Gammal men Fiiiin!
Det känns ju alltid härligt!  Förutom att det är lite regntungt idag så slog en liten förkylning till för att kompensera för all denna lycka, snuvigt och ont i halsen. Men vad fan gör det. Så tack för en härlig födelsedag med ljuvliga bedårande presenter som man kan leka med länge.

Fröken Rensjö

om läsning

RSS 2.0