Födelsedag

Oooääähh! Om en liten vecka fyller jag år (den 1 september närmaste bestämt). Vad ska jag önska mig?

En skakaloss-resa med Annsan (du vet vad jag menar!)
En härlig läse-och-sticka fåtölj. Skön och ljuvlig, gärna med fotpall
Faboulus höst-outfits från Indiska
Ny madrass som passar i min smala smala säng med tillhörande kuddar och mystäcke

drömmen är, med HÖG spånfaktor:

Öppna den mest fabulösa och hemtrevliga garnbutiken tillsammans med syster och dotter. En sån där butik som ingen vill gå hem ifrån. Personlig och trendig. En sån som vinner priser och människors hjärtan! (Läs "En liten hattaffär på hörnet" så förstår ni precis vad jag menar.) :-)
Bok- & bibliotek i Göteborg, lyxhotell på Avenyn med spa-behandling
Mer tid...... 48-timmarsdygn
Vårresa till Florens, Barcelona, Madrid, Rom eller varför inte en nostalgitripp till Mallis (Ann?).
Ett liv i ofattbar lyx för mig och min familj.

och förstås som alla andra Fred i världen och ett slut på all Fattigdom.

Kan man få det här på sin födelsedag?

None


Bokmässan i Göteborg

Tänk om jag kunde åka till Bokmässan i Göteborg! Tänk om jag hade råd! Tänk vad mycket det är som stupar på att inte ha tillräckligt med pengar!

Tänk förra året fick jag åka med jobbet och i år är det andra som är lyckliga och får åka till Göteborg.  Visst unnar jag dem det. Men tänk om jag hade fått följa med. Tänk de som får åka varje år! Bokcirklar.se ska dit och jag har precis fått ett erbjudande om att få vara med i en bokcirkel de ska ha där IRL. Antingen en cirkel om Amanda Svenssons bok eller Elsie Johanssons senaste. Hur kul hade inte det varit. JAG VILL! Ursäkta att jag skriker, men JAG VILL VERKLIGEN!

Att vara eller inte vara volontär?

Ikväll satt jag i kontaktjouren (igen) hos tjejjouren. Det har jag gjort regelbundet sedan 21 april 2005 då vi startade telefonjouren. Vi chattade och svarade på mejl. Det var rätt fullt upp. Det har det inte alltid varit, speciellt inte i början. Känner mig lite sliten nu och då slog det mig att jag arbetat volontärt/ideellt under stora delar av mitt vuxna liv. Kanske inte så underligt att energin och orken börjar sina. Inte så mycket orken kanske som engagemanget. Det känns som om jag borde lägga volontärtröjan på hyllan ett tag och ägna mig åt något annat - navelskådande?

Så planen är: Joura på till årsskiftet och sedan lämna över. Tid över = fritid!

Jag har alltid haft svårt för att släppa taget, men nu ska det banne mig ske...

Tjo!Idag en "jag-vet-inte"-dag

Känns sådär idag. Vill du gå och jobba? Jag-vet-inte! Vill du stanna hemma? Jag-vet-inte! Vill du ligga kvar i sängen? Jag-vet-inte. Ni fattar ju hur det här fortsätter. Det är jävligt jobbiga dagar de här jag-vet-inte-dagarna. Någon annan som har såna dagar eller är jag ensam?

Eftersom jag är en hysteriskt (Jessies epitet på sin Almodovar-Dramaqueen-mamma) hyperanalyserande kvinna så måste det här stötas och blötas runt i hjärnan några varv tills jag kan konstatera att det kan vara så ibland - att man faktiskt inte riktigt vet vad man vill.

Hösten (ja, vi är ju där snart) är en slags upptakt till en massa händelser på jobbet, privat, volontärt. Det är ungefär som att vara i 40-årsåldern och vilja göra något nytt med sitt liv. Systrarna Rensjös stallcafé med garnhörna hur coolt låter inte det. Annsan, vad sägs? Vill inte avslöja för mycket, men visst låter det kul, som en träffpunkt.

Singelmamma

Nu ska det sändas en dokumentärserie om singelmammor. Jag hade också velat kallas för Singelmamma istället för "Ensamstående mamma" som man sa på 70-80-talet. Avundsjuk är jag faktiskt. Det låter ju så mycket häftigare att vara Singelmamma. Och jag är ju faktiskt fortfarande Singelmamma även om min dotter råkar vara vuxen nu. Så det så! Ifall nån bryr sig.

En fantastisk kväll - Mamma mia!

Mamma mia! Jag kan inte uttrycka det på ett annat sätt. Filmen var såååååååååå bra, Meryl Streep var såååååååå bra, Colin Firth var såååååååå bra, Stellan Skarsgård var sååååååååå bra. Alla var ju såååååååååå bra.  Ändå var det inte för perfekt.

Musiken är helt fantastisk, men det visste jag ju redan. Den grekiska ön var en så perfekt bakgrund med underbara färger och människor. Vi ville inte gå hem, vi ville sitta kvar och se och höra en gång till. Jag har ont i mina skrattmuskler fortfarande och har svårt att sluta le.

När den här filmen kommer på DVD så kommer jag att stå först i kön. Den ska inköpas och njutas oräkneliga gånger. Precis som filmen Hair och Dirty Dancing kommer den att bli helt utnött. Kan man förresten nöta ut en DVD?

Mamma mia!

I morgon drar fyra dramaqueens till biografen för att kolla in Mamma mia. Tre av oss såg den svenska på Cirkus och vi undrar förstås hur det ska bli att se den här.... ? Två av oss har också planerat att se SATC och - håll i er nu - nya Mumie-filmen. SATC för att den säkert är så bra och Mumien för att det är så himla kul just med mumiefilmer.

Så till en helt annan grej:

När jag åker buss eller tunnelbana och lyssnar på musik kan jag (trots att jag är helt still utanpå) dansa inombords, alltså mitt inre jag dansar loss, fast det inte syns utanpå. Är det någon som har upplevt det? Jag kan också ha inre monologer speciellt när jag åker eller går. För det mesta när jag är i rörelse. Det låter ju helt galet det här, men så kom jag på att andra i tunnelbanan eller på bussen säkert gör likadant så ibland roar jag mig med att gissa vad de gör inom sig. Dansar balett, sjunger, steppar, åker snowboard, går på lina eller något annat lika fantastiskt.

Jag brukar tänka  - tänk om någon kunde "se" vad jag gör vad förvånade de skulle bli!
08-08-08

Ibland är det kul att vara Stockholmare. Det är 08:ornas dag i dag. Mamma, Jessie, Jonas och jag ska kolla in fyrverkeriet hade vi tänkt, nånstans vid Slussen. Hoppas det inte börjar regna.

Första gången i Pridepark

Igår kväll var första gången jag var inne på Prideparkområden och det tack vare att jag skulle volontära för SKR (Sveriges kvinnojourers riksförbund) och stå i Feministisk träffpunkts tält och RFSL:s tält. Det var en upplevelse och roligt att träffa många glada och trevliga människor. Som hetero känner man sig lite utanför och det är en nyttig känsla, men som en (lesbisk) tjejkompis sa fyller jag min plats som "STOLT KOMPIS TILL...".

Så idag ska jag blåsa i min RFSL-visselpipa och heja på alla er coola människor i PARADEN.

Imorgon finns jag på plats i Pridepark igen.

Fröken Rensjö

om läsning

RSS 2.0