Varför känner jag mig så arg?

Ja, varför känner jag mig förbannad så ofta? Har folks beteende ändrats så det finns mer att reta sig på eller har mitt tålamod blivit så mycket sämre? Mycket märkligt. Jag lämnade jobbet idag och på vägen hem så hann jag reta mig på:
 

en som ställde konstiga frågor i ICA-kön
en som trängde sig i kön till bussen
5 med barnvagnar som skulle tränga sig in i bussen samtidigt som jag skulle kliva av
en som försökte smita in samtidigt som jag vid spärren i Kista t-bana
en som rökte ovanför mig i rulltrappan i Hallonbergen
en som nästan sprang omkull mig för att hinna med bussen

Det är inte någon liten irritation här inte utan jag blir rejält förbannad och inte så sällan talar jag om det också. Speciellt till de ungdomar som kryper upp bakom ryggen på mig i tunnelbanespärren. De ska fan inte åka gratis med hjälp av mig. Skärp er! De må vara att de kanske tycker att jag ser snäll och oförarglig ut, men skenet bedrar ska ni veta ... Beware of the angry bitch!

Kanske behöver jag gå på kurs för att lära mig att kontrollera min ilska?  Det tar ju mycket kraft faktiskt. Så hur gör jag för att coola ner?

JESSIES DAG IDAG!

JÄTTEGRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!

HJÄRTAT

önskar

Mammendanten

Vårens böcker och 52 kvinnliga författare

Just nu håller jag på och bläddrar i två härligheter: Svensk bokhandels tjocka magasin med Vårens böcker och boken "52 kvinnliga författare" av Lena Kjersén Edman. På jakt efter nya läsupplevelser förstås. I boken har jag hunnit till Margaret Atwood, som är en favorit. Jag älskade hennes bok "Kattöga". Jag har också hittat ett par författare som jag inte läst än. En mycket inspirerande läsning.

Vårens böcker bläddrar jag först igenom rätt fort, vill hela tiden veta vad som döljer sig på andra sidan. Kan det kanske finnas något som är bättre, mer fascinerande där. Andra genombläddringen tar jag det lite lugnare och antecknar sånt som verkar intressant. Man skulle ju kunna tro att jag har tillräckligt att läsa (vilket jag har med råge) även utan fler nyutgivna böcker. Pust! Men det är ju så himla kul att läsa. :-)

Förutom att jobba och läsa så är jag inne och kollar min läshörna på www.bokcirklar.se rätt ofta. En skitkul idé och jätteinspirerande om man gillar böcker och dela med sig av sina läsupplevelser.

Fröken Rensjö

om läsning

RSS 2.0