Sommar? - Semester? - Almodovarfamiljen?

De sista skälvande minuterna av arbete innan den fyra veckor långa semestern kickar in. Redan har Almodovarkänslan börjat krypa under skinnet eller är det den norénska stämningen jag känner komma invältrande som en dimma över Sumpan?

Ska erkännas att det började redan lite igår när morfar/pappans läkarbesökstid höll på att sätta käppar i hjulet för hela semesterfirandet. Mormor/mamman lyckades ändra detta datum och detta utlöser stor dramatik hos pappan/morfar liknade Torsten Flinck i ett Stridbergdrama. När vi nu lyckats neutralisera detta drama så inträder en natt av lugn.

Nästa förmiddag är det jag själv som likt en DRAMAQUEEN sätter igång Almodovardansen igen. Jag vill ha mobilt veckosurf till landet, måste då hyras usb-modem. Skickar dotter och mamma/mormor att hyra i tron att det kan väl absolut inte vara något som helst problem. Naturligtvis blir det ett problem - DE ÄR SLUT! Mammman/mormorn får äran att ringa till sin dotter för att meddela detta. Ont i magen och lite yrslig inför reaktionen som såklart inte uteblir. Besviket säger jag då att måste åka hem någon dag för att kolla .... (ja, vad är det egentligen som måste kollas?). Stor dramatik som följd. Jag går och äter trevlig lunch med en arbetskamrat. Mätt och belåten ringer jag upp mamman/mormorn och meddelar storsint att det gör inget, vi klarar oss nog ändå. (Bara inga räkningar måste betalas under tiden!!!) Så slutet gott allting gott - tills imorgon då det är det stora resadagen. Det är då alla dessa Almodovarmänniskor ska samsas i en bil, med tre katter och vem är det som ska köra? Jo, stackars barn/barnbarnet ska ratta hela detta ekipage mot Södra Dalarna. Med syster/moster/dottern som side-kick. Oj, oj!

Men om man bortser från alla dessa dramer som ständigt spelas upp så trivs vi alldeles utmärkt tillsammans och får (förhoppningsvis) en lugn och härlig sommar. I alla fall i några dagar...

Så trevlig sommar alla och om jag på något outgrundligt sätt kanske jag kan blogga lite också...

Parkteaterns Det går an

Det  var så himla bra igår Under Eken. Almqvists roman har aldrig spelats bättre. Hanna Alström som Sara Videbäck och Ulf Stenberg som Albert var fantastiskt bra och Bashkim Neziraj helt underbar i alla sina roller. En Commedia dell'arte-föreställning av högsta klass. Om jag hinner vill jag se om den. Absolut!

Tunnelbana, Vädret och Parkteatern

Idag har jag varit i Kista och hämtat ut medicin till pappan och JAG sprang till tunnelbanan (visserligen bara från rulltrappan och till tåget, men ändå!) Jag som sagt att jag ALDRIG springer till bussar och liknande. Och tänk föraren väntade på mig när jag kom flängande nerför trappen. De brukar aldrig vänta på någon. Kände mig verkligt speciell och det kändes skönt nu när jag nu till och med SPRANG.  Tack, snälla!

Vi ska gå på Parkteatern ikväll och se Det går an av Almqvist. Har fått bra recensioner i DN så det låter hoppfullt. Bara vädrets makter är med oss. Pls, pls, pls! Det är nu det är extra juste med en meterolog i släkten. Tack, Stig! Enligt den första direktrapporten verkar det gå vägen. Men nästa telefonsamtal är det som får avgöra om det blir Spanien-Italien på tv eller Almqvist Under Eken på Djurgården. Tummar hålles för det sista alternativet även om det första inte är så dumt det heller.

Och vad sägs om Ryssland? Känns inte lika skämmigt att ha förlorat mot dem nu, eller hur.

Sonat till Miriam av Linda Olsson

Jag är glad att jag inte är Adam, huvudpersonen i Sonat till Miriam, samtidigt som jag är ofattbart avundsjuk. Precis som efter Nu vill jag sjunga dig milda sånger behöver jag vänta med att öppna en ny bok. Trots att de är väldigt olika i upplägg och handling fyller båda mig med djupa, nära tankar och får mig att vilja läsa poesi. Kanske är det vad jag ska göra nu läsa vemodiga dikter. Vad kan passa bättre än det egentligen i den ljuvliga svenska midsommaren?

Jag tänker inte dela med mig av bokens handling för alla har rätt att uppleva Sonat till Miriam på sitt eget sätt. Det ska bli så intressant att höra andras tankar om boken, tror jag. Skriver det här precis efter jag läst sista ordet och det gör mig extra känslig märker jag när jag ser mina egna ord. Inte riktigt likt mig faktiskt. Jag känner hur klyschorna hoppar fram ur fingrarna, och det är så det får vara. Vill fundera länge på varför jag blir så berörd. Varför kombinationen i boken av tystnaden som talar och kärleken som överskuggar allt rör mig så djupt att ångesten kryper under huden och vill fram.

Midsommar

Årets längsta natt. Kan det va nåt? Värme och ljumma sommarnätter är ju aldrig fel, jordgubbar och sill och färskpotatis inte heller så dumt. Tycker kanske att Midsommar är lite härligt i alla fall. Morgondagen ska tillbringas,först på sjukhuset hos pappa, sen ska vi åka till Skansen och titta på midsommarstång och djuren - framför allt djuren.

Räddade förresten en humla idag från ett öde värre än döden eller det var ju just det jag gjorde. Släppte ut den till friheten så den fick andas lite "frisk" luft. Den snurrade runt några varv, brummade lite, tvättade sig och sen flög den iväg mot nya äventyr.

Lite oroligt och ledset...

känns det när pappa ligger på sjukhus. Han ser så liten och bräcklig ut där han ligger i sängen. Sjukvårdspersonalen tycker han är gullig! En inflammation i bukspottskörteln ställer till det. Det är vad vi vet nu. De tar hela tiden nya prover och vi väntar på att det ska vända nu för han har fått antibotika och näringsdropp. Mamma är nog på väg upp nu och jag ska åka dit lite senare i eftermiddag. Ann var där igår och då blev han så himla glad och höll henne i handen länge länge. Håller tummarna för att det ska vara bättre nu. Sjukvården i Sverige är fantastisk - i alla fall på KS.

Bättre?

Ann - bättre namn på bloggen? Eller har du något förslag som passar mig ännu bättre? :Dålig fantasi. -)

familjeliv i Sumpan

Kl 07.10 i sovrummet

M:   Jag ska baka på morron!


P:   Ska´ru gå på gatan?

(paus)

M: Nej, jag ska baka, sa jag! Ingen idé att jag går på gatan. Försent för det.

P: Nähä!

Heja Sverige!

Ikväll smäller det. Sverige eller Grekland. Jag håller på Sverige jag. Vinner de ikväll ska jag banne mig köpa mig en fotbollströja och joina de rättrogna.

Uppgivet om åsikter och tyckanden

Det är inte alltid nödvändigt att dela med sig av sina åsikter och tyckanden. Man bör tänka efter före och pejla av om den man vill dela med sig till är mottaglig och vill ta del av tankar och tyckanden. 

Inom hästvärlden är det mer en regel än undantag att man stövlar på i ullstrumporna utan att hänsyn tas till den man överöser med sina kommentarer.

Jag förstår att det kan låta kryptiskt när man inte vet riktigt vad det här handlar om, men det handlar egentligen inte om någon enstaka företeelse utan mer en generell iakktagelse av människor i min omgivning. Den sämsta kommentaren idag var: "Hästen var inte schysst - klappa honom inte".  Upplysningvis så är hästen ett djur och är varken schysst eller oschysst - existerar inte i djurvärlden. Det är enbart människor som kan vara oschyssta eller schyssta.  För de påstås ha större hjärna och kan tänka och resonera - men ibland undrar jag om det stämmer på alla människor.

Det här är mina åsikter och tyckanden och de skriver jag om i MIN blogg. Läser man bloggen får man ta del av dem, gör man det inte slipper man dem.

Summa summarum: Fler hästmänniskor borde ha egna bloggar!

Tävling på Lejondal

Gääsp! 06:10 och nu bär det av till Lejondal för första dagens dressyrtävling av två. Cafeteriajobb blir det också mellan 15 och 18.

Uppmaning: Nu håller vi alla tummar för Jessie  och Wodka i både LA:4 och LA:6.

Nu åker vi.....

Bakstuga i ugnsvärme!

Idag bakas det och fixas i köket här i Sumpan. Pajer, bullar och annat gott knådas och rörs ihop till dressyrtävlingen på Lejondal i helgen (lördag + söndag). Förhoppningsvis blir det gott också. Bullarna är avsmakade, men rabarberpajen och jordgubbs/rabarberpajen vågar vi inte röra. Fast det är ju frestande såklart! Ser inte så fräscht ut att komma med påbörjade pajer kanske. Bloggar lite här medan jag väntar på att nästa bulldeg ska jäsa klart.

HA EN HÄRLIG NATIONALDAG IMORGON FÖRRESTEN. Det tänker jag ha. Vi svenskar är lite dåliga på att tjoa och heja på vår nationaldag. Men känslan är ofta en annan när fotbolls-EM börjar. Om vi vinner matcher finns det ingen hejd på hejandet, kramandet och sjungandet av nationalsång. Konstigt egentigen. Så kom igen fira lite nationaldag i alla fall så där lite lagom svenskt.
None

Debutbaren på Kulturhusterassen

Ikväll ska vi gå på Debutbaren! Kolla in och lyssna på Amanda Svensson, Eva Dozzi och andra debutanter. Förra året var det jättebra med Daniel Sjölin som moderator. Ikväll är det Eva Beckman - säkerligen lika bra. Hoppas jag i alla fall. Jag är ju en Daniel Sjölin-fan och hade gärna sett att det var han i år igen. Men det blir säkert jättebra. I år har vi i alla fall tur med vädret. Förra året regnade det så jag frös i flera dagar efteråt. Kunde inte vara kvar och lyssna till Jonas Karlsson då för han skulle naturligtvis vara sist och vid det laget hackade vi tänder.

Men nu ska här njutas av Litteraturuppläsning, något gott att dricka och Sommarstockholm. MUMS.

Dressyrtävling i Almodovars anda

Igår tävlade Jessie och Wodka på Wallstanäs och fick hela 60 procent och det TROTS att han var en gris och la ut tungan i början av ritten. Hade han inte gjort det så hade de absolut blivit placerade - det är jag helt övertygad om och inte ett dugg partisk.

Wodka håller på och övar sig i att åka och tävla och blir bättre och bättre på det. Han är en explosiv krutdurk som de flesta riktigt bra elitidrottare är. Samtidigt är han så otroligt cool och snäll. Han är så snäll! I sin iver och upphetsning gör han dock ibland sina mattar riktigt illa, vilket har fått mig att tvivla på nödvändigheten av att tränsa i transporten. Ett vanligt träns kanske är okej, men att få in ett kandar i munnen på ett 600 kg djur i upphetsningsläge verkar inte helt okej tycker jag. Kanske kan man få dispens? Värt att undersöka i alla fall. Måste finnas någon som kan svara på det.

Kanske behöver det vara lite dramatik i Almodovar-anda? Men det vore helt klart bättre om blåmärken, trasiga naglar, gråt, tandagnisslan, ilska och frustration kunde minskas ner något.

Men han är också så vacker, snäll och alldeles alldeles underbar!Fröken Rensjö

om läsning

RSS 2.0