Ludvika + blåtira=sant

Nyss hemkommen från ett härligt Ludvika och en kurs full av information och informella snack med författare, arbetare, bokombud, bibliotekarier och annat löst folk (som jag).

För att beskriva tre underbara dagar och kvällar helt kort: fler arbetsplatsbibliotek (initiativ från fackklubbar på arbetsplatser, hjälp och stöttning av folkbiblioteket på orten). 

Våga kliv utanför det "normala vanliga" och satsa på det som folk inte förväntar sig eller vet om att de vill ha.  Satsa på de motsträviga - det kan ge resultat!

Läslust - läsinspiration och "läs för mig pappa!"-grupper med besök på biblioteket. Många idéer flödade.
 
"Som metallare" eller "vi på transport tycker". Det är något helt annat än att säga "jag tillhör SKTF". Som liten ville jag alltid tllhöra Metall eller Transport eller varför inte Grafikerna eller Byggnads. Fortfarande tuffa tjejer och killar i dessa fackförbund känner jag efter dessa tre dagar. Men det allra roligaste var att alla de som fanns på plats var också Bokombud och kulturombud och läste mycket skönlitteratur själva.

Jag fick fantastiska boktips med mig hem. Och som de kan tala........ i all evighet tycktes det som.

Och trots min enorma blåtira fann jag några nya intressanta bekantskaper från Borås, Lidköping och Sundsvall bland många andra, ingen nämnd och ingen glömd. Tack!

Sova gott i natt det kommer jag definitivt att göra.

:-)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fröken Rensjö

om läsning

RSS 2.0