Förhoppningar om ett lugnt och harmoniskt 2010

Jag önskar er alla ett Gott Nytt År
och en rolig nyårsafton med allt ni vill att det ska innehålla!

När juldagsmorgon glimmar...

...jag vill till stallet gå,
men idag blev det inte så
istället får jag hjälpa mamma
med att handla och att damma
och baka
liten kaka
till annandagskadriljen.


Jag får bara böcker i julklapp om jag önskar mig några och i år hade jag önskat mig Lina Forss två första böcker Vildängel och Hallonbäcken. Som jag inte hunnit med att läsa än. Nu ska det bli av för jag har bokat in ett författarbesök med Lina Forss i vår. Agnes [hjärta] Edward har jag lånat på bibblan, så den väntar också. Det är härligt att ha ting som väntar på en...
God fortsättning önskar jag alla.

Fjärde advent

Idag är det otroligt nog redan fjärde advent, alltså 5 dagar kvar till julafton!
Jag har jättemycket kvar att göra. Men jag vägrar att låta mig bli alltför stressad.
Snart ska jag duscha, sen ska jag baka pepparkakor, sen ska vi handla mat,
köpa gran och senare ikväll ska mamma och jag på julkonsert i Sabbatsbergs kyrka.
Det om något får ju ner pulsen.

Julpynt hos Wodka och lussebak

Igår julpyntade jag hos Wodka i fönstret i hans box. Det blev hyfsat bra trots att en del julpynt hade möglat.
Svårt att förvara på loftet - det blir fuktigt där. Wodka var mest förvånad, som alla andra år, över att något
är annorlunda i hans fönster. Till och med maskoten kanin är märklig på något sätt - han har blivit med tomteluva!

Det är alltid en fantastiskt skön känsla att vistas i ett stall. Där är det väsentligheter som råder - mat, vatten, omvårdnad - det viktigaste i livet. Att ha förmånen att klappa och krama om en 500 kilos hårig varelse som vet
vem man är och litar på en till hundra procent är en makalös känsla. Att blicka in i deras stora ögon fulla av tillit är otroligt härligt. Jag brukar då tänka på vilken förmån Jessica har som får träffa honom varje dag
året om, rida och sköta om. Vilken samhörighet det finns dem emellan.
De hör ihop!

Idag ska här bakas lussekatter och pepparkakor för idag är det Lucia. Jag tittade på en outstandig Luciakonsert från Växjö domkyrka i morse kl 7. Det var det vackraste jag hört på mycket länge.
Ikväll blir det nog ännu vackrare om jag minns rätt. Polyhymnia står för skönsången i Sundbybergs kyrka ikväll och det är dit vi ska kl 18.

Trevlig Lucia!


Julfest

Igår var det JULFEST på jobbet, med god mat från världens alla hörn, musik och tal från chefen.
Jag hade roligt, mest tack vare några av mina arbetskamrater (Mari-Ann, Helena och Rosis) och min närmaste chef (Pia) och Singstar efter maten. Tjejer! Ni är äkta Singstarstjärnor - listettor!
Det är så jävla roligt att sjunga och leka. Det blev mest ABBA-låtar. Jag vet att jag har svårt att skilja mig från mikrofonen när jag väl har fått tag i en. :-)
Och jag konstaterar återigen att man får inte roligare än man gör sig.


Bokbärandet är över...

... i alla fall i hemmet för den här gången - Jag är färdigflyttad! Jäklar vad dammigt det var i min bokhylla, har inte nyst så mycket på länge. Böcker är ju också riktiga dammsamlare.
Inte fíck jag plats med alla mina böcker heller i Jessicas bokhylla. Nu har jag staplat pocketböckerna på sidan av bokhyllan, tills jag kommer på ett bra sätt att förvara dem på. Jag måste ju kunna se vilka de är när jag blir sugen på lite läsning.

Just nu är det meningen att jag ska läsa Utan ärende av Claes Hylinger, en författare som jag verkligen gillar. Vi är inte riktigt kompatibla just nu så kanske byter jag till någon annan. Jag får se, är ju rätt envis också som många säkert vet. :-)

Annars är tanken att jag ska skriva lite på vårens program (ja, lite jobb!)

Baka lussekatter, men jag har glömt att köpa russin och jag funderar också på att köpa ett paket saffran till (trots att det är så fruktansvärt dyrt i år) för just nu har jag bara två och jag brukar baka på fyra - kanske måste köpa ett till paket i alla fall.Det blir så mycket roligare med russin, eller?

Ansträngande kompledighet

Puh! att det kunde vara så infernaliskt jobbigt att vara kompledig! Jag flyttar; alltså jag menar att jag byter rum, från ett yttepytte litet rum till ett mycket större. Samtidigt flyttar jag också min dotters saker till det lilla rummet. Jag hade ingen aning om att hon är en sån liten ekorre. Jäklar vad hon sparar på saker. Så jag har tillbringat två dagar med att springa fram och tillbaka med grejer som en skållad råtta. Det ska bli riktigt skönt att jobba igen. Tre dagar till är jag ledig, men jag vet inte riktigt om jag orkar med det... :-)

Inte nog med att detta kutande håller på att ta kål på mig, jag har underhållning under tiden också. En konstant talande mamma. Prat, prat, prat... Totalt utmattande!

Nu ska jag äta middag, krypa upp i sängen och kolla på tv. Här ska inte göras ett handtag mer idag.

Men imorgon ska böckerna - alla mina böcker - och alla Jessicas böcker - byta plats.  Hur ska jag få plats med alla mina böcker - alla böcker som jag har gömt i garderoben har nu kommit fram. Spännande! Jag har faktiskt kastat en hel svart sopsäck full med böcker. Jag har kastat böcker!!!! (kräver fyra utropstecken)

Hjälp! ;-)

Fröken Rensjö

om läsning

RSS 2.0