Revolutionary Road

Nu har jag satt tänderna (eller kanske snarare händerna) i boken Revolutionary Road och jag har klarat av inledningen och de första 10 sidorna. Jag är fast och vill läsa mer. Det bådar gott och jag håller tummarna för att det ska hålla i sig hela boken igenom.


Feminististiskt Initativ, EU-valet och media

Är på väg till jobbet. En snabb grej bara. Kunde också ha twittrat om det här, men...

Varför rapporterar inte våra medier om Feministiskt Initiativ när det gäller EU-valet? Det gör mig både väldigt förvirrad och arg! Jag är lika nyfiken på var de står, i de olika EU-frågor som medierna tar upp, som jag vill veta vad Piratpartiet och de etablerade partierna tycker.
Det luktar diskriminering lång väg tycker jag. Luktar illa är vad det gör!
Jävla patriarkatsamhälle!


Det kunde inte ha blivit mer fel - ju!

Ja, vad säger man så här dagen efter. Den känns som en rejäl baksmälla. Eller gör det egentligen det. Nej, inte längre. Vad annat kunde man ha väntat? Det funkar bara inte längre. Bara att acceptera detta. Vi får vara glada att vi inte kom sist i Eurovision som Finland gjorde. Utan bara nästan sist.

Tidigare "röstningsfiasko-år" har jag dels planerat att emigrera, sluta titta och allt möjligt annat. Men nu är det slut med dylika tilltag. Det är bara att face the facts - det går inte! Vad vi än gör, vilka vi än skickar - så går det bara inte.
Shit happens!

Hur som helst Malena var grymt cool i häftig klänning. Vilken operasångerska hon är. Jag är så imponerad av hur hon hanterar förlusten. Hon åker hem och leker med barnen. Helt rätt! Hon är ju en världsstjärna och nya roller väntar världen över. En fantastisk mezzosopran och svensk är hon också. I jämförelse med henne är Rybak en liten skruttgutt.
Förutom Sverige gillade vi Turkiet, Azerbadjan (ber om ursäkt för stavningen), Island och Danmark.

Nog sagt om detta!

Eurovision ikväll!

Som alltid är det maximal spänning eurovisionfinalkvällen!
Måtte hon komma på en bra placering. Malena Ernman är så extremcool. Både som sångerska och som människa.
Jag tittade igår kväll på SVT Play på programmet Rösternas Malena och blev oerhört imponerad av hennes sätt att hantera sin röst och hela sin tillvaro. Såg en intervju med henne från Moskva där hon fick frågan om vad hon
tyckte om att de skulle förbjuda Pridetåget (eller vad de kallade det). Hon svarade att hon tyckte att det var PISS att det skulle förbjudas. Bra uttryckt tycker jag!

Till skillnad från en del andra så gillar jag inte Norges bidrag nåt vidare och då tänkte jag så här att om vi i Sverige får fira en seger ikväll så lovar jag att ställa fram Norgeflaggan på jobbet imorgon och
fira 17 maj! En bra deal, eller hur!

HEJA SVERIGE och MALENA!

Det är en sorgens dag idag

Katten Professorn 19 år har lämnat jordelivet för att springa tillsammans med Skorpan, Tuffsen, Snusan, Bagheera och Snuffe Gran på gröna ängar.  Han hade nått en mycket aktningsvärd ålder, för om man räknar om kattåren till människoår så var han 87 år gammal. För bara några dagar sen lekte han med sin lasermus och det är inte dåligt för en gammal man.

Mina tankar går till Ann, professorns matte, och hela familjen sörjer med henne.

Lördag och söndagsnöjen

Igår tävlade Jessica och Wodka på ryttarstadion i Medelsvår B:4 som de aldrig ställt upp i tidigare. Vädret var soligt och enormt blåsigt, så blåsigt så att flera hattar blåste av de tävlande. Som tur var satt Jessicas hatt kvar på huvudet och Wodka höll sig inne på banan trots blåst och annat. Det gick jättebra för dem och Jessica var jättenöjd med Wodka. De få missar som de gjorde tog hon på sig helt själv och hon var supernöjd med tävlingen. De är så enormt duktiga och jag är så GLAD!

Ikväll ska jag gå och se Medealand av Sara Stridsberg och jag hoppas så att det ska vara helt fantastiskt. Medea som pjäsen bygger på är en sagolikt dramatiskt antikt drama som jag läste med stort intresse och efter allt jag hört och läst om Medealand så ska man bli riktigt berörd. Något man behöver prata om efteråt. Då är det ju lite extra att gå med sina arbetskamrater och ha möjlighet att snacka med dem. Jag har stora förväntningar som jag hoppas infrias. Återkommer mer om det här senare.


Schyman till Bryssel!

Jag hade förmånen att få lyssna till Gudrun Schyman när hon pratade på Rosa Parks Café (Café Biblos i Sollentuna) igår kväll. Det är svårt att återge precis hur bra det var och hur insiktsfull, kompetent och slagfärdig hon är. Men är ni nyfikna gå in på http://www.skickaschymantillbryssel.nu/ och kolla själva.

Så den här människan som skriver det här tänker verkligen skicka Schyman till Bryssel för att röra om i gubbhyllan.

Gå nu och rösta den 7 juni eller varför inte förtidsrösta på en av de många ställen som finns runt om i landet.

Livet är härligt!

Ikväll ska jag lyssna till Gudrun Schyman, Café Biblos, Sollentuna.

Imorgon kväll är det filmkväll för Besatt-av-Twilight-klubben i Sollentuna.

På lördag tävlar Jessica och  Wodka på Ryttarstadion.

På söndag njuter jag av Medealand på Elverket med arbetskamrater.

Den 12-13 maj är det Ålandsresa med "gamla" arbetskamrater.

Den 14 maj kommer nya numret av Vi Läser ut.

Den 14 maj är det VÅRUTFLYKT!

Den 19 maj släpps Parkteaterns program.
Hur roligt är det här på en skala? Jo, 10+++++!Inte besatt men uppslukad

Nu läser jag Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón och har egentligen inte tid med att skriva här. Måste läsa! För mig en klar sträckläsningsbok med ett driv som hetsar mig att läsa vidare. Jag älskade också Vindens skugga som i mitt tycke är en fantastisk roman.

Det finns vissa likheter mellan romanerna och det finns till och med personer och bibliotek som förekommer i båda. Det är intressant med böcker som har böcker som ett centralt tema. De lockar mig. Nu måste jag fortsätta läsa...

Fröken Rensjö

om läsning

RSS 2.0