Bok&Bibliotek

Jag är helt slut både till kropp och själ efter två dagars gående och lyssnande. Ett mycket mycket dumt beslut fattade jag - att köpa de böcker jag ville ha innan jag åkte hem igår vid fem-tiden. Hade glömt att den s k allmänheten rusar in kl 14 och att det då blir så tjockt med folk att man knappt kan tänka.

Jag hann bara köpa Joyce Carol Oates Dödgrävarens dotter i pocket. Vi ska prata om den på decemberträffen i bokklubben Anira. Vad jag verkligen ville ha tag i var Ola Larsmos bok Jag vill inte tjäna. Utgiven på Bonniers. Efter att varit på seminariet "Plikt och etik" med Kerstin Ekman (som jag förstås också vill läsa) och Ola Larsmo, moderator Ulrika Knutson (en av mina absoluta favoriter - vilken röst!) Absolut det bästa seminariet jag var på, en riktig 10-poängare. Men som sagt, boken fick jag inte tag i tyvärr. Som tur är finns det ju böcker att köpa även i Stockholmstrakten.  

Lyssande också till Horace Engdahl som pratade om sin Ärret efter drömmen, och är helt frälst. Tyvärr varade det bara i 30 minuter och vi var många som hade velat höra mer. Pia Gadds Frillor, fruar och herrar: en okänd kvinnohistoria väckte mitt intresse. Jag vill veta mer om frilloväsendet.

Ett annat högintressant seminarium jag lyssnade på var "Behövs biblioteken?"
De kom mycket riktigt fram till att biblioteken behövs och mycket förenklat så verkar det som om man internt inom biblioteksvärlden är mer nervös än gemene människa (man/kvinna) för vad framtiden innebär. Klart är i alla fall att människor fortfarande vill kunna låna böcker och annat på våra bibliotek.
Det är klart att biblioteken behövs, eller hur?!

Nästa gång jag åker till Bok&Bibliotek ska jag använda mig av en annan strategi. Lämna väskan på hotellet först, suga ut så mycket jag kan av torsdagen och softa lite mer på fredagen.

Precis nu slår det mig - Jag såg inte Björn Ranelid!  Man brukar alltid se Björn Ranelid. Vad hände! Däremot såg jag Jan Guillou, Mari Jungstedt, Katarina Janouch, Martina Haag, Bosse Bildoktorn (!) och många många fler.

Och jag såg Daniel Sjölin iförd "balla" solbrillor inomhus och jag var inte ensam om det. Spridda kommentarer: Vad fan tror han att han är, en rockstjärna, eller? Han kanske har tagit droger och ... . Är han här inkognito, eller? Det var fantastiskt roligt och jätteskumt.

Längtar redan till nästa år!

Lat och dålig människa

Jag har inte skrivit på sååå lääänge så nu är det bara att konstatera att jag är så lat. Det har ju faktiskt hänt jättemycket som jag borde ha berättat om här.

Det mest fantastiska är att min dotter Jessica och Wodka tävlade den 6 september
på Solna Fältrittklubb i MSV B:2 och fick 64,88%
I helgen ska de tävla i Vallentuna, jag håller tummarna för att Wodka
ska hålla sig i skinnet och prestera lika bra om inte ännu bättre där.Fyllt år har jag ju också gjort - inte lika märkvärdigt. Fina presenter fick jag i alla fall och på
lördag ska vi till Djursholm och se Briar och Jan Brink.
Och då är den stora frågan om jag kommer att gråta eller inte! Vad tror ni?Fröken Rensjö

om läsning

RSS 2.0