Längtar efter att någon ska ringa

Vaknade halv sex i morse av att jag grät. Jag vet inte om jag drömde eller om jag funderade innan jag vaknade helt. Men mina tankar var hos mamma och pappa och på hur mycket de gjort för andra människor. För mina kompisar, för Harriet och hennes barn och pappa som hjälpt så många "kompisar" med elinstallationerna i deras stugor. Jag och mitt kompisgäng hade inte haft så många härliga minnen från ungdomen om inte mina föräldrar ställt upp för oss, lånat ut lägenheten, bjudit till landet och andra saker i all oändlighet. Vilka otroligt roliga minnen jag har från den tiden. 

Jag är nog just nu mest ledsen för att trots allt de gjort så hör INGEN av sig. Pratar om dem (med oss) och minns. Varför ringer ingen från Stjärnsund t.ex.? Jag har ju bott där och vet att nyheter som de här sprider sig med snabbheten hos en skogsbrand - men ingen hör av sig! Varför gör ingen det?

Jo, Ann och jag har fått blommor från våra jobb - och det känns så fullt av medmänsklighet. TACK! Vi har fått en underbar tulpanbukett från våra kusiner - Lotta, Jonas, Peter och Mats, det värmde så fantastiskt mycket. Och Stina och Stig vad skulle vi göra utan er? Vi har också fått ett brev från vår mosters syster och man fullt av medmänsklig värme.

Men jag behöver få prata om pappa och mamma med någon som minns och gläds över att de har funnits. Det är så betungande att vara den som ringer och berättar. Kan ingen ringa till oss...


Chokladcupcakes med vit choklad frosting

Visa DSC00196.JPG i bildspelVisa DSC00198.JPG i bildspel
Igår firade vi Jessicas födelsedag hemma på Mamsellstigen. Ann lagade en jättegod potatisgratäng med kycklingspett (jag åt cornfilé) och sallad. Sen fikade vi och åt cheese cake och cupcakes som jag hade gjort.
Första gången jag provar och det var jätteroligt, men ganska svårt. Söta och härliga blev de i alla fall. Frostingen är mer rosa i verkligheten än vad bilden visar. Receptet hade jag hittat på www.matklubben.se . Jättesöta muffinsformar köpte jag på Lagerhaus i Sollentuna.

Pappa

Inte en dag utan längtan
Inte en tanke utan saknad
Vi minns den dagen som igår
Den dagen vi aldrig förstår


Älskar dig, pappa!

Musiken

Nu har vi valt musiken till pappas begravning och det var inte lika lätt som till mamma. Mamma var mer musikintresserad än pappa och hon hade en mycket modern musiksmak dessutom. Lilla mamma!

Pappas absoluta älsklinglåt var "La Paloma" och Ann har hittat en underbar version med spansk gitarr. Mats Rådberg och Rankarna var andra favoriter sedan tiden han jobbade med elen i Lasse Holms studio för mååånga år sedan. Så "Jag ger dig min morgon" med Mats Rådberg hittade Ann. Det kunde förstås ha varit den i Fred Åkerströms version också. Nej, men Mats Rådberg passar bättre. En annan artists röst som pappa tyckte om var Björn Skifs, så hans "Håll mitt hjärta" har vi också valt ut.

Helst skulle vi ha velat ha med något om Söder och Hammarby också, men det är inte så passande med "Bajen var namnet, fotboll är vårt spel. Söder adressen....  Pappa hade älskat det förstås.

Nu återstår kotten från Stjärnsund (som enligt önskemål ska ligga på kistan). Jag hoppas verkligen Curre (granne) ska kunna skotta fram en under alla snömassorna.

Tills vi hörs igen - Var rädda om era hjärtan!

Pappa!

Igår morse dog min och Anns pappa och Jessicas morfar på hjärtintensiven, Karolinska sjukhuset.
Hur orättvist får livet vara egentligen? Först mamma och sedan pappa.
Anders blev 77 år och vi saknar honom så kopiöst. Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra. Det gör så oerhört ont i hela mig, jag har svårt att andas och bara gråter. Jag gråter för både mamma och pappa - för mig själv, Ann och Jessica.

Jag vill skrika rätt ut så mycket att alla förstår att det här är en omöjlighet och ger mig tillbaka min pappa och min mamma. NU! Det gör för ont.

Uppslukande lästips!


Överenskommelser

Överenskommelser
av Simona Ahrnstedt ( 2010)

En romantisk historisk roman som är det mest uppslukande jag har läst på länge och jag är fullkomligt utmattad av nattligt läsande i rasande tempo. Inte sedan Twilight-serien har detta hänt mig. Egentligen kanske jag borde fundera på varför, men jag värjer mig och väljer att bara gotta mig i virila män och undersköna kvinnor. Boken innehåller inte bara kärlek och romantik utan är även full av samhällkritik och framför allt då kritik över hur kvinnor behandlas i 1800-talets Stockholm. Ibland är det här precis det man vill ha - och då är det helt oemotståndligt!

Till dig som redan läst Överenskommelser och älskade den kan jag berätta att
ryktet säger att Simona Arhnstedt skriver på sin nästa bok och att den kommer ut under 2011. Den som väntar på nåt gott...

Fröken Rensjös broderi-tankar

Jag skulle vilja brodera. När mamma och jag var på Panduro i Solna centrum för sista gången så köpte jag en vit axelremsväska med ett lock som är som gjort för broderier. Jag köpte till och med ett kit med garn "Tilda basics - mouliné yarn set" - pastelliga färger i rosa, lila och ljusgrönt-aktiga (10 st dockor).

Så kom då boken "Karins broderier" av Karin Holmberg till bibblan före jul och jag snodde den snabbt med mig hem.

Vad kommer sen? Medborgarskolans kursprogram för våren. Jag bläddrar och hittar! "Broderi - Karins broderier". Två gånger för 950:-, en lördag och söndag. Låter det som något för mig? Ja, definitivt! Ska jag gå - ja, kanske det. "Det står att broderivana är ett plus men inte nödvändigt". Jag har ju broderat lite innan, så det skulle nog funka. Så det här tror jag på...
 
                                                               Något att se fram emot? Definitivt!
                                                               Någon som vill hänga på?
Varma fantasier i snö

Dagarna bara rusar fram. Kan det vara för att jag har varit ledig? Och hade planerat att göra så mycket, men inte gjort det? Mycket möjligt, fröken Rensjö - säger jag till mig själv.

Ofta när jag sitter för mig själv och fantiserar så brukar jag drömma om att jag, Ann och Jessica öppnar en garnbutik med superläckra garner, färgglada virknålar och fantastiska garndockor att brodera vackra saker med.

Fröknarna Rensjös mysiga

Eller ett bokcafé med underbara författaraftnar, bokcirklar och gudomligt goda bakverk, rutiga mormorsförkläden och mysig inredning. Där gästerna får stanna så länge de vill och samtala om allt - gärna med personalen också förstås.

Fröknarna Rensjös goda

Eller varför inte en vintagebutik med sagolika klänningar och fabulösa accessoarer - handväskor och skor i mängder. Prinsesstiaror, fluff och färger

Fröknarna Rensjös fantasi

Vad fantiserar ni om i vintermörkret?

/Fröken Rensjö

Gerard Butler!

Under tiden som jag har varit borta från min blogg har jag hittat en ny skådis-hunk.
När jag zappade på teven råkade jag få syn på PS I love you - en riktigt smaskig film med skotten Gerard Butler
i en av huvudrollerna. Så nu har jag också sett Bounty hunter och har några filmer kvar att se.
Hur har jag kunnat missa den här killen undrade jag: 

Vad hände den 2:a?

Jo, jag fick ringa efter ambulans åt min pappa för hans hjärta hade det lite jobbigt. Så nu ligger han på Hjärtintensiven på KS. Ingen vidare bra början på 2011 i alla fall! Eller det är är ju bra att han får hjälp. Jag fick lära mig att när hjärtat inte riktigt orkar med att pumpa runt blodet så är ett tydligt tecken att man svullnar i fötter och händer bland annat. Så nu har han fått vätska i lungorna och behöver hjälp med att få bort det så det blir lättare att andas.

I eftermiddag ska jag till KS och hälsa på honom.

Mina förhoppningar inför det nya åretHej!
Jag har inte varit inne på min blogg på tre månader så det känns lite konstigt att plötsligt skriva igen.
Det är inte så att jag inte har haft något att skriva om, men lusten har fattats.
Därför kommer här något försenat den fina bilden på Wodka som togs strax för jul. Han gillar verkligen sin tomteluva - så mycket att han "åt upp" tofsen för några år sedan.

Förhoppningar inför 2011? Har jag några såna? Egentligen vill jag bara att 2011 ska bli bättre än 2010, för det var inget vidare år för mig och min familj. Min största önskan är att Jessica ska få ett bra jobb - ett fast jobb som hon gillar och att hon och Wodka ska sopa banan med konkurrenterna på dressyrtävlingarna i vår.

Min allra största förhoppning är att pappa, Ann, Jessica, Jonas, Wodka, Lazy, Figge och Tudor ska få vara friska. Att glädjen kommer tillbaka.
Att 2011 blir ett härligt läsår.

Jag saknar dig - mamma!


Jag önskar alla en god fortsättning på det nya året!

kramar

Fröken Rensjö

om läsning

RSS 2.0