Födelsedag

Imorgon fyller jag år. Alltid kul att ha födelsedag - inte lika roligt att bli äldre.  Men inget att göra åt - bara gilla läget! Så hurra, hurra för mig!

Tänkte....

Tänkte skriva nåt, men kom på att jag har värsta mycket att läsa så jag gör det istället. Läste förresten att Susanne Osten regisserar på Folkoperan - måste ses. Glömde titta på om stickgrejen satt kvar. Gör det imorgon bitti.  Nattinatt!

Stickad konst på lyktstolpe

 
På väg hem från jobbet var jag när jag fick syn på en randig stickad grej med knäppt med knappar runt en lyktstolpe vid mitt övergångsställe. Inspirationen kom säkert från www.knittaplease.com. Den var flerfärgad och gjorde mig på riktigt gott humör.  Tänkte genast att när vi har tröttnat på vår gemensamhetsstickning på Sollentuna biblliotek kanske vi kan göra ett gatukonstverk av den lååånga halsduken. Nu hoppas jag bara att lyktstolps-konstverket får sitta kvar.

(knitta please)

Jag hade bokcirkelträff ikväll också och vi hade det härligt som vanligt när vi pratade om våra böcker och mycket annat. Nästa cirkelbok blir Harry Potter bok nr 1 och det känns faktiskt riktigt roligt. Hade nog inte läst en Harry Potter än på länge om inte det här tillfället kommit. Älskar filmerna jag sett hittills och är förtjust i trollkarlar och mystik så jag kommer nog att trivas på Hogwarth (lite osäker om stavningen). Vi ska också läsa Målarens döttrar av Anna Karin Palm (den har jag läst förut) och det är en mycket läsvärd bok. Mycket att se fram emot alltså.

Jag gillar verkligen mitt jobb och semester

Trots gnället i mitt senaste inlägg så är det ju faktiskt så att jag älskar mitt jobb. Det kan inte bli mycket roligare än att jobba på ett bibliotek när man är boknörd och älskar att läsa. Jag har precis läst ut Jane Austen-klubben av Fowler, finns i pocket, och det var riktigt bra. Om två veckor får jag prata om den i min bokcirkel också och det ska bli så sjukt kul.

Jag är i Stjärnsund och njuter av solen som har varit varm och framme idag. Den sista bruksmarknaden för sommaren var härlig och vi fikade på Gabriel Stierncrona, köpte grönsaker och lotter. Inget vann vi, men en bit daimkaka med grädde blev det. Mums! Nästa vecka är sista semesterveckan och efter det bär det av med katter och allt till Sumpan igen.

Önskar mig mer tid för långluncher och annat kul

Att jobba på sommaren innebär, anser jag i alla fall, att ha tid för sköna långluncher, kaffepaus i solskenet, frukost i det gröna och lite jobb också förstås - i ett lugnt och härligt tempo. Sommartempot kickar in! Den atmosfären har missat mig helt i år, istället har det varit värsta tempot, med svetten rinnande ner för ryggen och lockar som krullar sig i nacken, för att hinna med allt som ska göras. Men nu har i alla fall jag sprungit färdigt för den här gången för imorgon återvänder jag till Stjärnsund och katterna Lazy, Professorn och Figge. Katter, de vet verkligen hur man kopplar av. Njuta, läsa och bara vara i två veckor framåt.

Böcker som jag tar med mig till Dalom är bl a Lo Kauppis Bergsprängardottern som exploderade, Victoria Benedictsson av Birgitta Holm, Ljusets hastighet av Javier Cercas och många många fler. Spännande!

Läste Johanna Tydells krönika i dagens Stockholm City och under det röda minuset skriver hon nåt som jag också tänkt på: "Att alla produkter som påstås innehålla körsbär alltid är asäckliga. Vad tusen händer på vägen från träd till halstablett." Det kan man verkligen undra!Njut av tillvaron!

Fröken Rensjö

om läsning

RSS 2.0